You are here:

Kazán csere – KONDENZÁCIÓS készülékek

Kondenzációs kazán árak

  • Kazánok már 242 000 Ft+Áfa-tól! 

Keressen bennünket bizalommal és szakképzett embereink segítségével kiválasztjuk az Ön számára megfelelő kazán típust és kiegészítőket. 

 

Szolgáltatásunk lépésről lépésre:

 

1. Lépjen kapcsolatba velünk

Kérjük, keressen meg bennünket elérhetőségeinken (telefonon, email-en keresztül, vagy az ajánlatkérő menüponton keresztül) a részletek egyeztetése érdekében.

2. Időpont egyeztetés a helyszíni felmérésre

Telefonon felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megfelelő időpontot egyeztessünk a helyszíni felmérésre.

3. Helyszíni felmérés

Szakmai segítséget nyújtunk és tájékoztatjuk Önt a lehetőségekről és a szükséges lépésekről.

4. Árajánlat készítés

Minden esetben email-ben adunk KOMPLETT ajánlatot a szolgáltatásainkról és az esetleges költségekről.

5. Kazán helyszínre szállítása

Gondoskodunk a kiválasztott kazán biztonságos és időben történő helyszínre szállításáról.

6. Tervezés

Ha szükséges, elvégezzük a kazáncsere és a hozzá kapcsolódó gépészeti feladatok tervezését.

7. Kazáncsere és gépészeti feladatok

Szakértő csapatunk elvégzi a kazáncserét és minden kapcsolódó gépészeti munkálatot.

8. Kéménybélelés

Biztosítjuk a kémény megfelelő bélelését az új kazán telepítéséhez.

9. Kéményseprői szakvélemény ügyintézése

Elintézzük a szükséges kéményseprői szakvéleményt a biztonságos üzemeltetés érdekében.

10. Gázművek felé történő átadás

Az elvégzett munkálatok után gondoskodunk a szükséges átadási folyamatok lebonyolításáról a gázműveknél.

11. Dokumentumok átadása

Az elkészült dokumentumokat az Ön részére átadjuk, hogy minden szükséges papírmunka rendben legyen.

További információért és a részletek egyeztetéséért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ügyfél értékelések

Szeretne a kedvezményes gázfogyasztásba beleférni? Váltson Kondenzációs kazánra! Amennyiben energiatakarékos kazánt használ, akkor jó eséllyel a kedvezményes, támogatott gázfogyasztók közé fog tartozni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy olcsóbban fogja üzemelteti, mint pl. egy elektromos rendszert. Kérjen bővebb felvilágosítást: Horváth Péter 06702317676

Ma a modern, energiatakarékos és biztonságos tüzelőberendezés a zárt égésterű Kondenzációs kazán. Az ilyen típusú gázkazánok lehetővé teszik, hogy a mai energiafüggő világban egy energiakímélőbb és modernebb fűtési megoldást alkalmazzunk. A folyamatosan emelkedő gáz ár miatt egyre égetőbb igény, hogy a felhasznált tüzelőanyaggal minél hatékonyabban, és ezzel együtt környezetkímélőbb módon fűtsünk.

Kondenzációs kazán típusok, amiket előnyben részesítünk:

Alapvetően nem vagyunk konkrét márka felé elkötelezve. Kazán választásnál körültekintően kell eljárni, szükséges szakember bevonása!

Megbízhatóság, szervizigény, garancia tartomány miatt az alábbi kazán típusokat tartjuk előnyben:

  • ARISTON
  • BAXI
  • IMMERGAS
  • BOSCH
  • VAILLANT

Biztonságos:

A ZÁRT égésterű Kondenzációs kazán túlnyomásos elven működnek. A kazán nem a helységből szívja az égéshez szükséges levegőt, hanem a szabadból, egy külön erre a célra kiépített csőrendszeren keresztül. Az égéstermék elvezetés pedig kéménybélelés segítségével távozik a tető fölé. A készülékben lévő ventilátor szívja be a levegőt, majd nyomást ad a füstgáznak, így az a kéménybélelésen keresztül maradéktalanul távozni tud. Előnye, hogy visszaáramlási lehetőség nem következhet be.

Energiatakarékos:

A kondenzációs kazán abban különbözik a hagyományos gázkazánoktól, hogy a füstgázban lévő hőenergia hasznosításával sokkal gazdaságosabban képes fűteni. Amikor nem kondenzációs kazán a tüzelőberendezésünk, akkor az égéstermékkel együtt rengeteg hő is a kéménybe jut. A füstgázban rejlő hőenergiát egy hőcserélő segítségével ki lehet nyerni, az eddig a szabadba távozó vízgőz kondenzálásával több mint 10%-os kondenzációs hőenergia nyerhető vissza a már elégetett gáz hőenergiájából!

Fontos információk kivitelezés előtt:

Kazán választásnál két fontos feladatot kell elvégezni.

  • Hő és áramlástechnikai méretezéssel meg kell határozni, hogy az égéstermék elvezetést milyen módon lehet megvalósítani, melyik kéménymegoldással működik a választott kazán. (osztott kéményrendszer, vagy koncentrikus, cső a csőben rendszer)
  • A leendő kondenzációs kazán rendelkezik e C6-os minősítéssel. Ez a minősítés azt jelenti, hogy a gyári kéményrendszerén kívül, egyéb más gyártók által forgalmazott minősített terméket is össze lehet vele építeni. Ez azért fontos, mert a gyári kémény rendszerek általában drágábbak, nehezebben beszerezhetőek, stb
  • Kondenzációs kazán csere esetén meg kell vizsgálnunk, hogy a meglévő radiátorok méretei megfelelőek lesznek e, be fogják e fűteni az adott helységet, ugyanis a fűtési víz hőmérséklete alacsony, így nagy felület szükséges a megfelelő hőleadáshoz!

Amennyiben régi, elavult nyílt égésterű gázkészülékét lecseréli ZÁRT égésterű  KONDENZÁCIÓS készülékekre az Egyszerűsített készülékcsere dokumentációval lebonyolítható, de ha a gázrendszerhez is hozzá kell nyúlni (pl gázvezeték nyomvonala megváltozik) akkor az Gázterv köteles tevékenység. Cégünk a gázterv és a gázátadás (GázMEO) feladatait is elvégzi!

A komplett kivitelezés után következik a területileg illetékes gázszolgáltató (Bp-en a MVM) műszaki ellenőrzése, a GázMEO, majd a készülék garanciális beüzemelése.

A kazáncsere egyik legfontosabb eleme a meglévő fűtési rendszer vegyszeres, gépi átmosása! Ilyenkor a rendszerben lévő szennyeződéseket eltávolítjuk, kimossuk. Ezt sajnos sok kivitelező kihagyja, pedig ez a kazán élettartamát 90%-ban megnöveli, illetve garanciális feltétel is! Amennyiben szennyeződéstől megy tönkre a kazán, akkor a szerviz majd nem garancia körébe fog tartozni!

Ki jár a legjobban?

A leg optimálisabb, leg költséghatékonyabb megoldás, ha korszerű gázkészülékkel rendelkezik, illetve elektromos fűtési lehetősége is van! Így ki lehet használni a kedvezményes gáz és elektromos kvótákat.

Miért válasszon minket? Fűtéskorszerűsítés egy kézben!

Mert nálunk egy kézben tudhatja a gáz-, a fűtés-, a kémény tervezését, kivitelezését és engedélyeztetését!

Kérjen tőlünk felvilágosítást, árajánlatot! Hívjon minket telefonon, vagy írjon email-t!

„cégünk rendelkezik a Kéményseprői átadáshoz szükséges Minősített kivitelező címmel”

Kondenzációs kazánok