You are here:

Gázvezeték felújítás

Ügyfél értékelések

hasznos információk

Társaságunk a lakáson belüli, fogyasztói gázvezeték felújítás tervezésével, kivitelezésével, engedélyeztetésével foglalkozik.

Gázvezeték felújítás általában az alábbi esetekben szükséges:

  • Tömörtelen a gázvezeték rendszer, azaz valahol elszökik a gáz. Ilyen esetben a Gázszolgáltató (Bp-en a Főgáz) a fogyasztót azonnal kizárja a szolgáltatásból, nehogy baleset következzen be. Tömörtelenség általában a -régen elfogadott- menetes kötésű gázvezetékeknél, vagy nem szakszerű átalakítással készült vezeték esetén fordul elő. Az egyik megoldás a gázvezeték javítása hegesztéssel, vagy komplett cseréje a ma inkább elfogadott rézvezetékre. A gázvezeték felújítás ebben az esetben a gázórától a tűzhelyig és a cirkóig történik.
  • Fűtéskorszerűsítés miatt szükséges a gázvezeték átalakítása. Általában hozzá kell nyúlni a meglévő vezeték rendszerhez, mert vagy másik helyre helyezné át a cirkót, vagy például megszűnnek konvektorok. A gázvezeték felújítás ebben az esetben a teljes visszabontás után a gázórától a tűzhelyig és a cirkóig történik.

A gázvezeték felújítás, csere estén az új vezeték falon kívül kialakított kemény forrasztott rézcső, illetve ma már ritkábban varrat nélküli hegesztett vas csővel alakítjuk ki.

A gázszerelés alkalmával az ingatlanban lévő más gázfogyasztók (pl. tűzhely) bekötésének feltételeit is megfelelően meg kell oldani. A tulajdonosok gyakran elfelejtik, hogy a gáztűzhely továbbra is egy nyílt égésterű készülék lesz. Azaz annak a légellátását légbevezető beépítésével és égéstermék elvezetését pl. kivezetett elszívó ernyő telepítésével meg kell oldani. Villany tűzhely esetén ezekkel a tételekkel nem kell kalkulálni.

A gázvezeték felújítás járulékos munkái:

  • Gázterv készítés
  • GázMEO (Gázművek nyomáspróbája)
  • Gázmérő le-felszerelése (Gázművek technikai költsége)
  • Kéményseprői szakvélemény (Amennyiben kéményre kötött készülék üzemel a rendszeren -pl cirkó- akkor a gázátadáshoz a kéménybélelésnek is megfelelőnek kell lenni)
  • EPH jegyzőkönyv (GázMEO-hoz szükséges érintésvédelem)

Az engedélyezett gázterv az alapja a kivitelezés utáni műszaki ellenőrzésnek, a GázMEO-nak, amikor a Gázművek nyomáspróbázza a felújított gázvezeték rendszert.

Miért válasszon minket? Mert nálunk egy kézben tudhatja a gáz-, a fűtés-, a kémény tervezését, kivitelezését és engedélyeztetését!

 

Kérjen tőlünk felvilágosítást, árajánlatot! Hívjon minket telefonon, vagy írjon email-t!

„cégünk rendelkezik a Kéményseprői átadáshoz szükséges Minősített kivitelező címmel”

 

 

„Gázkészülék bekötése”

„Gázmérő kötés”

„szerelőink a Gázművek felé történő átadáshoz szükséges Fényképes igazolvánnyal rendelkeznek”